Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

iWatch + iOS 8: H Apple ετοιμάζεται για καινοτομίες σε mobile health και fitness tracking
Η Apple όπως όλα δείχνουν έχει βάλει στόχο μια νέα βιομηχανία που ανθίζει αυτή την στιγμή στον κόσμο και που ακούει στο όνομα mobile healthcare και fitness ή σε απλά Ελληνικά στην υγεία και φυσική κατάσταση. Η εταιρεία αυτή την στιγμή σχεδιάζει να μας παρουσιάσει ένα iPhone λογισμικό αυτό το χρόνο και σύμφωνα με σημαντικές πηγές του 9to5Mac το μεγάλο χαρακτηριστικό του θα είναι η ενσωμάτωση αυτών στο πυρήνα του iOS.

To γεγονός αυτό σημαίνει επίσης πως η Apple είναι πιο κοντά στο λανσάρισμα του iWatch από ποτέ δημιουργώντας μια νέα και καινοτόμα διάσταση στο ήδη υπάρχον οικοσύστημα της.

Καταγραφή φυσικής κατάστασης


Η Apple ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει στο iOS 8 μια νέα εφαρμογή με την κωδική ονομασία αυτή την στιγμή “Healthbook.” Η εν λόγω εφαρμογή θα μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει στατιστικά της φυσική υγείας του χρήστη όπως τα πόσα βήματα έχει κάνει, πόσες θερμίδες έκαψε και πόσο χιλιόμετρα περπάτησε. Επίσης θα μπορεί να προσφέρει πλήρη έλεγχο και διαχείριση στις διακυμάνσεις του βάρους. Η εφαρμογή θα έρχεται προ εγκατεστημένη και θα κοιτάξει στα ίσια προϊόντα που υπάρχουν ήδη στην αγορά όπως αυτά της Nike και της Fitbit.
Έλεγχος Υγείας


Πέρα από την καταγραφή της φυσικής κατάστασης η πιο καινοτόμα χρήση θα βασίζεται στην ικανότητα της εφαρμογής να καταγράφει μερικά από τα ζωτικά στοιχεία του χρήστη όπως την πίεση του αίματος, τα επίπεδα αφυδάτωσης τους παλμούς της καρδίας και πολλά ακόμη που ίσως φτάνουν μέχρι και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.


Θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να εισάγουν στοιχεία για πιθανές φαρμακευτικές αγωγές έτσι ώστε να δέχονται υπενθυμίσεις για το πότε είναι να πάρουν την επόμενη δόση του φαρμάκου τους.


Διεπαφή


Η εφαρμογή “Healthbook” λέγεται πως θα έχει πολλαπλές διεπαφές για τον χρήστη και θα δανειστεί την λειτουργικότητα και εμφάνιση της ήδη υπάρχουσας εφαρμογής της Apple Passbook με κάθε κάρτα στην προκειμένη περίπτωση να αποτελεί μια διαφορετική απεικόνιση των μετρήσεων υγείας του χρήστη. Μάλιστα το εικονίδιο είναι παρόμοιο με το Passbook με την διαφορά πως τα γραφικά παρουσιάζουν σύμβολα υγείας.


Οι πηγές που διέρρευσαν της παραπάνω πληροφορίες σήμερα τόνισαν πως ίσως η Apple αφαιρέσει την λειτουργικότητα αυτή λίγο πριν το λανσάρισμα του iOS 8 μιας και η έκδοση στην οποία είχαν πρόσβαση και είχε όλα αυτά τα στοιχεία ίσως ανταποκρίνεται σε πιο μελλοντικές εκδόσεις του λογισμικού.
iWatch


Σε αυτό το μήκος κύματος θα κινηθεί και το αναμενόμενο iWatch της Apple μιας και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές σήμερα η Apple έχει καταφέρει ήδη να ενσωματώσει μια σειρά πολλών μικρών αισθητήρων σε ένα μόνο chip στο οποίο και πειραματίζεται.


Αν λάβουμε λοιπόν όλα τα παραπάνω υπόψιν μας και συνυπολογίσουμε τις πρόσφατες προσλήψεις που έκανε η Apple στον χώρο της υγείας και που σας αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο αλλά και τις δηλώσεις του Tim Cook πως η Apple για φέτος έχει μεγάλα σχέδια τα οποία επεκτείνονται και σε νέες κατηγορίες προϊόντων, τότε το φετινό καλοκαίρι ίσως δούμε ένα iOS 8 με την εφαρμογή “Healthbook” να είναι το μεγάλο χαρακτηριστικό και λίγο αργότερα ένα iWatch που θα ενώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις νέες αυτές δυνατότητες του λογισμικού με το χρήστη.


πηγή: blog.appleworldhellas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η άποψη του καθενός από εσάς, μας είναι χρήσιμη και απαραίτητη. Δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε, με το εύστοχο και ουσιαστικό σας σχόλιο. Όλα είναι ευπρόσδεκτα, όταν θα διατυπώνονται με ευπρέπεια και χωρίς άκομψες φράσεις.