Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η δίαιτα που έρχεται από τους Ανθρώπους των Σπηλαίων


Ένα άρτιο άρθρο του Brian Sutton*, ο οποίος μας παρουσιάζει την Παλαιολιθική δίαιτα, μια νέα τάση στη διατροφή, που αναπτύσσεται στην Αμερική. Πρόκειται για μια δίαιτα που στηρίζεται στις τροφές που έτρωγε ο Άνθρωπος των Σπηλαίων, 10000 χρόνια πριν, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, αλλά και χαμηλή σε λιπαρά.

Σύμφωνα με το δημιουργό της παλαιολιθικής δίαιτας, Loren Cordain Phd ‘’Είναι το κλειδί για ταχεία απώλεια βάρους, αποτελεσματικό έλεγχο βάρους, και πάνω απ’ όλα τη δια βίου υγεία. Η παλαιολιθική διατροφή επιστρατεύει τους μηχανισμούς του σώματος που έχουν εξελιχθεί με την πάροδο εκατομμυρίων ετών, να βάλουν φρένο στην αύξηση του σωματικού βάρους και την ανάπτυξη των χρόνιων παθήσεων του πληθυσμού’’ μας λέει ο Cordain, μέσω της NASM (National Academy of Sports Medicine), το οποίο κι εμείς αναδημοσιεύουμε από το site της εταιρείας Biofit - Sports and Wellness. Η δίαιτα είναι ενδιαφέρουσα, η ανάλυση του άρθρου ακόμη περισσότερο. 
* Ο κύριος Brian Sutton είναι Personal trainer, MS, MA, CES, PES, NASM-CPT

Το άρθρο: Η Παλαιολιθική δίαιτα

πηγή: www.biofit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η άποψη του καθενός από εσάς, μας είναι χρήσιμη και απαραίτητη. Δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε, με το εύστοχο και ουσιαστικό σας σχόλιο. Όλα είναι ευπρόσδεκτα, όταν θα διατυπώνονται με ευπρέπεια και χωρίς άκομψες φράσεις.