Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

9 συμβουλές για την βελτίωση του βάρους σας


Στην πραγματικότητα, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η απώλεια βάρους δεν είναι μόνο ένα πρόγραμμα διατροφής. Αντ' αυτού, είναι το πώς θα υιοθετήσουμε σωστές διατροφικές συνήθειες και θα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας την άσκηση. Παρακάτω θα βρείτε 10 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε καλύτερα το βάρος σας.

1. Μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό σας

2. Μην τρώτε «φτωχό» πρωινό με χαμηλή πρόσληψη θερμίδων. Τρώτε πρωινό, το οποίο να είναι γεμάτο με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Πρωτεΐνες από αβγό και γαλακτοκομικά, υδατάνθρακες από ανεπεξέργαστα δημητριακά και προϊόντα τους όπως οι νιφάδες βρώμης και το κρίθινο παξιμάδι, «καλά» λιπαρά από ανάλατους ξηρούς καρπούς και ταχίνι!

3. Επιλέξτε τροφές χαμηλές σε κορεσμένα λιπαρά (λίπος κρέατος, λίπος γαλακτοκομικών)

4. Τρώτε καθημερινά φρούτα εποχής

5. Αποφύγετε να τρώτε καθημερινά έξω. Περιορίστε το σε δύο φορές το μήνα

6. Τρώτε καθημερινά ένα μεγάλο μπολ σαλάτα με λαχανικά εποχής

7. Εάν είστε πιεσμένη, επικοινωνήστε με μία φίλη σας. Έρευνες δείχνουν ότι μειώνει την επιθυμία υπερκατανάλωσης ενώ τρώτε

8. Συνειδητοποιήστε ότι δεν υπάρχει κάτι μαγικό για την απώλεια βάρους, αλλά ακολουθείστε μια ισορροπημένη διατροφή και να βάλτε στο πρόγραμμά σας τη σωματική δραστηριότητα

9. Αποφύγετε την απότομη αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες. Όταν ξεκινάτε να αλλάξετε «κακές» συνήθειες σας κάντε το ήπια και σταδιακά.

Αναδημοσίευση από το www.diettv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η άποψη του καθενός από εσάς, μας είναι χρήσιμη και απαραίτητη. Δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε, με το εύστοχο και ουσιαστικό σας σχόλιο. Όλα είναι ευπρόσδεκτα, όταν θα διατυπώνονται με ευπρέπεια και χωρίς άκομψες φράσεις.