Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Tέλειο κορμί; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!

Στις μέρες μας, έχουμε υποστεί έναν ανελέητο βομβαρδισμό πληροφοριών, αλλά και μια συνεχόμενη προσπάθεια επιρροής και χαλιναγώγησης της σκέψης μας, των συνηθειών και των προτιμήσεών μας, σε όλα τα επίπεδα. Από τις πολιτικές μας πεποιθήσεις, την υγεία μας, την εκπαίδευση, γενικά σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, μέχρι και την εξωτερική μας εμφάνιση βέβαια.

Στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο, στην παραλία, στο δρόμο, στην εργασία μας, γενικά παντού, μας "επιβάλλεται" έμμεσα να αποκτήσουμε το "τέλειο κορμί". Περνάνε από μπροστά μας εικόνες νεαρών μοντέλων, αγοριών και κοριτσιών, τα οποία έχουν πραγματικά, πολύ ωραία σώματα, με τέλειες αναλογίες. Αν και αυτό ελέγχεται αρκετές φορές, αφού το Photo Shop κάνει τη δουλειά του πολύ καλά, σε πολλές περιπτώσεις. 

Με αυτήν την πλύση εγκεφάλου λοιπόν, δημιουργούμε τόσες τύψεις στον εαυτό μας, που ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το σώμα μας, όσο κι αν έχουμε προσπαθήσει στην προπόνηση, όσο κι αν "λιώσαμε" στο γυμναστήριο, όσο κι αν στερηθήκαμε το φαγητό, υποβάλλοντάς μας σε επικίνδυνες υπερβολές στη διατροφή. 


Κακά τα ψέματα, σε όλους μας αρέσει να βλέπουμε στον καθρέπτη ένα ωραίο, δυνατό και αρμονικό κορμί, αλλά ακόμα κι αν το αποκτήσουμε, είμαι σίγουρος πως δεν θα νιώσουμε πλήρεις, αν δεν έχουμε "καλύψει" και τα υπόλοιπα κενά μας...έστω και λίγο. Ποια είναι αυτά;; Μα φυσικά το Πνεύμα μας και η Ψυχή μας. Τα οποία και απαιτούν μια σχετική ισορροπία με το Σώμα μας. Πόσο όμως προσπαθούμε να τα καλλιεργούμε εξίσου; Την απάντηση τη γνωρίζει ο καθένας μας για τον εαυτό του... Σαφώς και η προσπάθεια αυτή είναι μια αέναη πάλη μέσα μας, ουσιαστικά δεν τελειώνει ποτέ.  

Εκείνο που εγώ θέλω να πω λοιπόν, ξεφεύγοντας σήμερα από τα βίντεο με ασκήσεις, τα ενθαρρυντικά άρθρα για τη γυμναστική, τις συμβουλές διατροφής και όλα τα υπόλοιπα, για όσο με αφορά και έχω άποψη για τον αθλητισμό, είναι να μην κοιτάμε το δέντρο, χάνοντας μια ζωή το δάσος, προσπαθώντας και προσπαθώντας, χωρίς εσωτερικό στόχο και κίνητρο. Προσωπικά για μένα ο αθλητισμός ήταν και είναι ένα συνεχές εργαλείο εύρεσης κινήτρου, ένα "κουμπί" που το πατούσα -κι ακόμα πατάω- για να ενεργοποιηθώ, να προχωρήσω στη ζωή μου, άρα σας μιλάω εκ του ασφαλούς. Είμαι σίγουρος όμως -και θα συμφωνήσετε μαζί μου- πως, η απόλυτη ευχαρίστηση, η ολοκληρωτική χαλάρωση και εσωτερική ηρεμία, δεν έρχονται "φτιάχνοντας" τις τέλειες αναλογίες, αλλά βρίσκοντας τον εαυτό μας εσωτερικά, με όποιον τρόπο ο καθένας ορίζει καλύτερο.

Να κάνουμε γυμναστική, ναι, αλλά πιο πολύ γιατί είναι το σωστό, γιατί θα είμαστε υγιείς, γιατί θα ρυθμίσουμε την πίεση, το ζάχαρο, θα σταματήσει να πονάει η μέση μας, δεν θα κουραζόμαστε εύκολα στη δουλειά, θα λάμπει κυριολεκτικά το δέρμα μας και πολλά πολλά άλλα... Εννοείται βέβαια και για τον καθρέπτη... Να μας βλέπουμε και να μας αρέσουμε...! Και μάλιστα πολύ! Αλλά, κατά την ταπεινή μου άποψη, όχι αυτό να είναι η πρώτη προτεραιότητά μας.

Καλό καλοκαίρι σε όλους μας...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η άποψη του καθενός από εσάς, μας είναι χρήσιμη και απαραίτητη. Δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε, με το εύστοχο και ουσιαστικό σας σχόλιο. Όλα είναι ευπρόσδεκτα, όταν θα διατυπώνονται με ευπρέπεια και χωρίς άκομψες φράσεις.